Jumaat, 29 April 2011

Ulasan Maharaja Lawak 2011 - Minggu 5

Untuk Maharaja Lawak untuk minggu ke-5 ni expectation aku tak tinggi sangat... sebab kita dah 4 minggu berturut2 dihidangkan dgn pelbagai lawak... Tak tau la diorg ada idea lagi ke nak melawak. Takpe kita tunggu je persembahan diorang untuk minggu ke-5 ni.


Setakat ni sampai minggu ke-5, 5 peserta dah terkeluar iaitu Wai, XN3, R2, Alex dan yang terbaru Jihan. Kalau tgk daripada fanpage Maharaja Lawak dekat Facebook sepanjang minggu ni dah makin panas, peminat peserta masing2 dah galak berkempen... terutamanya yang aku tgk paling aktif peminat Jozan, Jambu, dan jugak Amir... Peminat Nabil n Sepah tak berapa nak berkempen... cool je. Macam2 juga cerita panas dibincangkan atau digaduhkan seperti Amir patut keluar, lawak Jozan yg kontroversi, kumpulan Jambu kena tukar baju warna lain selain pink, dan lain2.

Kalau nak tgk undian Like dekat Photo peserta yang tinggal adalah seperti berikut (sehingga jam 9.00 malam 29/4/211):

1. Jozan - 410
2. Sepah - 278
3. Nabil - 256
4. Jambu - 212
5. Balas -100
6. Man - 32
7. Amir - 15
8. Jihan - 13

Baik dari segi undian SMS mahupun undian Like Facebook, Jozan masih mendahului... Fanbase Jozan dah begitu kuat so peserta favorite lain nak lawan melainkan mereka buat persembahan yg meletup setiap minggu dan dapat markah yg banyak dari juri, dgn cara tu je boleh lawan Jozan. Setakat ni peserta yang masih ada harapan selain Jozan adalah Sepah, Nabil dan Jambu. Yang lagi 4 tu utk cukup korum je...

Undian SMS kedudukan peserta sebelum Maharaja Lawak start:
1. Jozan - 49%
2. Nabil - 12%
3. Sepah - 12%
4. Jambu - 9%
5. Balas - 7%
6. Jihan - 6%
7. Amir - 4%
8. Man - 2%

Nampaknya Jozan meninggalkan peserta lain jauh di depan dgn 49% malah Nabil yg no. 2 pun 12% je. Populariti Jozan nampaknya masih kuat dan tak tergugat dek persembahan2nya sebelum ni yg dikatakan agak kontroversi. Lawak Jambu yg meletup minggu lepas pun nampaknya masih tak dapat tarik ramai peminat tegar. Xpe... all big 4 masih ada peluang nak naik dgn markah daripada juri.

Meter tahap kelawakan:
- HEH : Nak gelak boleh, tak nak gelak pun boleh.
- HEHE: Bolehlah sikit2 gelak kesian.
- HAHA: Persembahan yg agak menghiburkan, boleh tahan.
- LOL: Lawak la jugak, rugi tak tengok.
- LMAO: Memang sangat lawak sampai ketawa terbahak2.
- ROTFLMAO: Paling lawak tahap gaban sampai pecah perut dan berguling2 atas lantai.

1. Man (Laugh-O-Meter: HAHA)


Man 1st minggu ni... jadik bomoh yg nak santau Obama, seru semangat masuk dalam badan, masuk Dr. Fadzillah Kamsah, masuk Eric Deco, masuk Nasir Bilal Khan. Overall biasa2 je... respon dari penonton pun kureng. Rasa dulu dah pernah buat lawak dgn karakter2 yg sama. Persembahan pun sekejap je, bunyik loceng terus panggil AC masuk. Dah 5 minggu Man nampaknya semakin tidak konsisten. Graf dia turun naik turun turun. 

Antara punchline yg best:
- "Fasha, fasha ko jgn masuk fasha ko sandar dulu...","Kerana apa? kerana.. ce cite ce cite.","Apa yg penting... kerjasama","Nak menyantau, jauh sape? Obama?","Dengan jiwa ngan tenang hati yg ikhlas santau ni busuk, dengan hati yg busuk, dgn usus yg kotor, jiwa jadi tak bersih"


2. Nabil (Laugh-O-Meter: LMAO)


Minggu ni Nabil berlakon sebagai watak seorang detektif mcm detektif conan. Suara pun dah macam suara kartun alihbahasa. Lepas tu selit kejap pastu jadik mak cik kaunter makmal. So far mmg lawak, lawak Nabil yg paling byk content dan pengisian setakat ni, tapi sbb cerita terlalu panjang punchline lawak dah jadi kurang sikit. Awal2 masa jadik detektif lawak tapi bila nak habiskan cerita tu dah jadik mcm drama. Satu lagi mungkin ramai yg tak dapat lawak yg cuba disampaikan Nabil terutama golongan yg lebih dewasa sbb watak yg Nabil bawak ni watak kartun detektif Conan n then suara pun wat mcm suara alihbahasa kartun, kebanyakan org dewasa tak tengok dah citer2 katun ni. Tapi dari segi cerita dan drama mmg lengkap, siap boleh suruh AC tunggu dulu nak habiskan cerita tu.

Antara punchline yg best:
- "Saya detektif, ketepi ketepi, jgn pegang bahu saya.","Sayalah detektif yg terhandal tu kerana semua kes saya selesaikan dalam masa... 1 hari!","Kenapa awak masih pegang bahu saya? Oo saya terpijak mayat maafkan saya","Melihat pada mayat ini, ternyata dia sudah mati","Pernah menjadi ketua rumah biru di sukaneka sekolah","Apa dia yg cerita dkt awak sebelum mati? Berapa lama awak borak dgn dia?","Oo ye tak ye jugak kalau dia selamat kita takde kes","Yang belum bayar duit kutu, kau dengan Senah je, Senah Montana","Poi amik nombor dulu main langgar je","Yola den kan cleaner hari ni Rahmah cuti"


3. Kumpulan Balas (Laugh-O-Meter: HAHA)


Membuat sketsa pemandu bas ekpress kat Karak yg dikacau oleh Hantu Karipap pencen jual mapiau... ada 3 lawak lucah yg dikesan, dan jugak lawak internet yg pasal perempuan jatuh dari bangunan tinggi tu. Gelak2 mmg gelak tapi still rasa tak puas hati sbb byk sgt lawak lucah. And then satu lagi kalau boleh jgn la buat lawak ulangan, hari tu dah buat pasal Hantu Karipap takyah lah buat lagi, nanti org bosan. Mcm Kumpulan XN3 dulu buat lawak hantu toyol dengan pocong, 1st tgk ok lah... 2nd tgk orang dah menyampah.

Antara punchline yg best:
- "Makcik lani buat cerita lain dah","Nama pun hantu nak","Nampak ketaq je meh makcik drive lah","Makcik berniaga mapio","Untuk org Islam makcik jual reload topup touch n go","Makcik nak ngeri apa makcik dah hantu","Makcik tolong masukkan gear saya boleh tak? Masuk gear apa gear automatik amboiii","5 + 5 berapa dia jawab 11. Mana mai jari satu lagi makcik? Jari dia mmg ada 11 macam Hitrik Roshan","Gunalah brek ABS, abang brek sendiri"


4. Kumpulan Jambu (Laugh-O-Meter: ROTFLMAO)


Tauke sebagai MC dinner majlis makan malam dan Yus sebagai penyanyi jemputan seorang juara karaoke. Paling lawak setakat ni. Dgn outfit dan topi bulu merah Yus mmg lawak habis. Kumpulan Jambu mmg kelakar dan otak gila2. Tajuk lagunya "Bla bla bla bla... teh ais" 3 hari tak habis hahahahaha... Satu yg aku notice trademark diorg bila bunyik loceng je diorg akan sketsa diorg akan turn 360 darjah dan terus bertukar watak. Walaupun sometimes ceritanya xde motif, tapi still lawak tak hengat.

Antara punchline yg best:
- "Selamat datang ke majlis makan malam bersuap persatuan JJJ JJJ JJ J, xtau apa? Persatuan janda janda jambu, jeng jeng jeng, jeng jeng, jeng","Woi, woi... nama ko sape? Call call call x dengar.","Aku dok kat kodiang ni, tak dengar tak dengar mesej mesej","Ko ni penyanyi ke beruk? Cakap baik baik sikit","Baiklah.. Assalamualaikum... ko ni penyanyi ke beruk? Haa beruk beruk","Lagunya... Mengapakah kau XXX XXX XXX XXX","Tak kau ni nak menyanyi ke nasihatkan aku? Tak tajuk lagu tu, tajuk lagu 3 hari","Terimalah aa bla bla bla bla bla... teh ais","Mintak perhatian kereta, kancil ye no ST 12 sbb kak nab nak pergi pekan"


5. Jihan (Laugh-O-Meter: HEHE)


Jihan membawa watak sebagai tukang repair kasut... and then datang M. Daud Kilau nak pasang labuci kat kasut, Safee Sali nak betulkan paku boot dia. Ada beberapa punchline yg bagi aku ada yg lawak... kekuatan Jihan pada lakonan mmg tak dinafikan. Kali ni dia bermain dgn watak halimunan dgn sepenuhnya tanpa melakonkan semula watak halimunan seperti sebelum2nya. Tapi tak tau kenapa respon penonton dekat studio kurang. Mungkin sbb penerimaan masyarakat kita pada wanita yg membuat lawak agak cliche.

Antara punchline yg best:
- "Tampal labuci? Bulihhh","Abang Daud Kilau? Patut la silau","Tapak kasut tu saya boleh kasi tukar dgn tapak sulaiman","Meet uncle daud","Saya mmg minat dgn abang... abang bambang pamungkas","Abg score hari tu mmg... peeeeh, bau kaki berapa hari tak basuh ni? Dari menang hari tu tak basuh?","Tuka paku? Saya boleh tukar paku ni dgn paku pakis","Saya naik solo pasai apa nak potong duit kumpulan"


6. Kumpulan Sepah (Laugh-O-Meter: ROTFLMAO)


Kali ni sketsa Kumpulan Sepah bersambung dari perompak minggu lepas, kali ni pergi kedai gigi nak betulkan gigi. Setakat ni paling lawak... mungkin lebih lawak dari Jambu... huhuhu susah nak pilih ni. Shuib minggu lepas asyik kena kutuk muka asal tengok nak muntah kali ni dah operate muka jadi Dafi baik punyer hahahaha. Bagus la Sepah ni... kalau tgk walaupun tiap2 minggu formula sketsa dia lebih kurang sama, feeder, killer... tapi tak dinafikan mmg lawak dan sangat konsisten. Tapi sekejap sgt tak bunyi loceng lagi pun... kami tak puas. Kalau dulu waktu Raja Lawak, Sepah terkenal dgn lawak double meaning, sekarang Sepah dah boleh perform tak payah guna lawak double2 meaning... syabas.

Antara punchline yg best:
- "Muka ko betul2 lain tau... Lain kan... cuba teka macam siapa... Dafi.. ala dafi... Tak sengaja lewat, datang rumahku... Ku terlihat... Ko ni susahla dafi pun tak kenal, lagu dia pun ko tak tau... Tanpa undangan, diriku... tanpa undangan tanpa undangan aku tampo muka ko kang","Tadi dalam bas aku tanya 3.30 ni pukul 4 mana yg betul?","Takpelah buat semua taring lah mcm doktor... Ni bukan taring... ni jongang, bangang","Doktor pun cam aku, doktor ni dafi dafi, tak sengaja... lewat","Eh masa kitorang masuk doktor tengah tido mana boleh cam","Lepas kasut dia hilang tu, dia balik kaki ayam, itu je","Keluarga saya kawin dgn keluarga2 terdekat, macam pakcik saya kawin dgn makcik saya, pak ngah saya kawin dgn mak ngah saya, kalau saya mesti la kawin dgn isteri saya.","Kalau nak jadi orang baik jadi dafi, baik punya"


7. Amir (Laugh-O-Meter: LMAO)


Amir jadik Orang Kaya baru... apa yg aku leh cakap... Amir dah turn 360 darjah... Byk punchline lawak... Semakin berani dan konfiden... lawak spontan pun boleh... siap boleh menjawab AC dengan juri, berbeza betul dgn Amir masa minggu pertama... langsung tak rasa nervous dah... pandai pulak dah selit lawak double meaning... Dan yg makin pelik respon dari penonton studio mmg mengejutkan.

Antara punchline yg best:
- "Ikut cakap mak ayah, tidur awal, tidurlah kamu sebelum kamu ditiduri","Oh Lisa, setelah setahun, setelah setahun lisa... Setahun sudah ku menunggu dirimu... amboi saleem nak interprem pulak... setelah setahun akhirnya ko pilih Yusry jugak... Yelah nak pilih Juliana Evans karang... marah kat Zizan, tapi takpe Irma Hasmi pun single sekarang, bertudung kan... saya gurau je saya gurau je","Nampak je rendah taste tinggi...","Bini saya namanya mat saleh, namanya I'm Sorry xleh bagitau","Jumpa bawak bomoh dia cakap plawok plawok plawok... pangjangnya pearr","Dulu saya pagi makan kuaci petang makan kuaci malam je makan kuaci punya kulit","Orang kaya makan apa? Apa makan rasuah tak baik, makan angin lah... kalau orang gemuk makan apa? Makan ruang laaa tepi sikit"


8. Jozan (Laugh-O-Meter: ROTFLMAO)


Zizan jadik gangster tukang tarik kereta Johan... mmg gangster gila... sape tak kenal Mail Lambung terkenal sampai Dang Wangi... Awal2 tu sketsa mcm biasa sikit je tapi ending mmg tak expect... kene tgk sendiri mmg kelakar hahahaha... Kesian perform last sekali terpaksa la carik alasan nak lengah2kan masa utk undian ditutup hehehe... So far masih lagi dlm top 3 persembahan terbaik malam ni... Nak pilih siapa ye...

Antara punchline yg best:
- "Bang, yg cash tu bayar muka je bang, yg bulan2 tak yah tu kenapa?","Bang RO tu dah pasang kat rumah saya tu kan... Itu Reverse Osmosis","Ko jgn main2 dgn aku, aku tarik kereta tak pernah bawak balik tau","Kalau sebut nama aku dari sini sampai Dang Wangi orang tau tau... Siapa? Mail Lambung","Amboi macam akta jenayah. Akta Mail Lambung...","Hey Mail Lambung tak makan rasuah lah","Halo baby... Sayang kat mana sayang? Apa nak 3 ribu? Rumah terbakar?","Dia duk selayang lah, apsal? Depan Petronas? Belakang masjid yg kena curi tabung? Bang, saya abang Rozi Tiger... abang dah makan belum?","Tahun lepas ko datang umah aku masuk salam cium tangan"



Komen Juri Secara Keseluruhan:
Juri: Maharaja Lawak mencari pelawak yg konsisten, bukan bergantung kepada luck semata2. Dan kenapa tema selalunya bebas agar peserta2 bebas buat lawak apa bagi diorg ada kelebihan tak semestinya perlu berlawak guna imaginasi semata2. Kalau kekuatan pada muzikal komedi, buat je muzikal komedi, dan lain2.

Peserta terkeluar minggu ke-5: Jihan

Kesimpulan:

Macam biasa... big 4 mmg tak pernah mengecewakan... Man dan Jihan masih mencari2, Balas masih dgn lawak lucah dia (mungkin diorg fikir kekuatan diorg kat lawak lucah kot, tapi takkan nanti nak digelar pelawak lucah kot), Amir dah jumpa direction yg betul. So far terhibur, cuma rasa minggu ni kureng sikit dari minggu lepas. Sepanjang 5 minggu, aku rasa minggu yang terbaik adalah minggu ke-3 iaitu masa Muzikal Komedi.

So minggu ni Jihan terkeluar... tapi bagi aku dia keluar dgn maruah... sbb walaupun lawak dia kurang orang gelak tapi bagi aku sebenarnya content dia kira lawak la jugak. Cuma sbb dia perempuan so mungkin cara penyampaian dia tak dirasai oleh penonton di rumah mahupun di studio. Tapi dia boleh jadik pelakon komedi yang baik.

Satu benda aku nak komen, kenapa peserta dah kurang tapi masa persembahan bagi setiap peserta sama je, sekejap sangat? Dahla masa siaran 1 jam setengah je... AF boleh je buat sampai 2 jam setengah. Tolong la Astero... rating ML ni lagi tinggi dari AF bagi la muka sikit, dahla yg masuk tu semua pelawak2 all-star, handalan2 belaka, kalau nak dibandingkan dengan AF tu budak2 mentah yg baru nak belajar nak kenal dunia seni. Bagi la diorg perform lama sikit, peserta pun dah tinggal 7 je... tak puas nak tengok... tambah pulak dengan AC yg asyik masuk awal je, kacau mood betul.


So undian terkini yang direkod pada jam 12.00 malam selepas Maharaja Lawak tamat adalah seperti di atas, dengan Jozan still memonopoli undian SMS penonton. Salah satu faktor Jozan punya undian boleh mencanak naik meninggalkan orang lain sbb Jozan buat persembahan terkahir, lepas tu juri n Jozan dua2 lengah2kan masa... so time tu sure bertimbun2 orang undi. Tapi yg pelik Man boleh lagi atas dari Nabil dan Jambu... siapa yg undi Man sebenarnya? Tapi bagi aku senang je, kalau peserta lain persembahan diorg tak meletup mcm Jambu minggu ke-4 sampai dapat standing ovation daripada penonton, juara Maharaja Lawak mmg dah sah2 milik Jozan. Perebutan sekarang hanya tempat kedua dan ketiga di antara Nabil, Sepah dah Jambu...

Ranking aku untuk persembahan peserta minggu ni:

1. Jozan - ROTFLMAO
2. Sepah - ROTFLMAO
3. Jambu - ROTFLMAO
4. Nabil - LMAO
5. Amir - LMAO
6. Balas - HAHA
7. Man - HAHA
8. Jihan - HEHE

Oklah sampai di sini sahaja... Aku dah siap update apa yg aku nak update... Video, punchline, ulasan semua dah siap. Sori lambat sikit... biasa la cuti panjang, tak sempat2 nak edit blog... Apa2pun thanx to u ollz and my ollz atas kesudian menjenguk blok aku ni... Ok jumpa lagi minggu depan n babaiii...

* Kredit: Video oleh GuaTvdotcom 

20 ulasan:

  1. Tak best pun si Man nielwk same jer tiap2 minggu... Kluaq jer la

    BalasPadam
  2. hoho...live update....good2....cite detail sikit..huuu..satg kul 1a.m baru ade kat utube..

    BalasPadam
  3. Aku rse Finalis Maharaja Lawak

    1. Jozan ( Juara Lagi Bagus )
    2. Nabil ( 2nd Oklahhhh )
    3. Sepah / Jambu ( 3rd Jadilaahhhh )

    BalasPadam
  4. amir amir amir amir.. =D

    BalasPadam
  5. aku x dapat tgok lagi..pagi esok baru download..hahaha..x sabarnya

    BalasPadam
  6. awk.. saya rase mmg la nabil cm pnjg.. if tkde watak makcik tu pn tkper.. but still creative, n tk mengecewakan...tp kn.. saya tk gelak langsung time jambu... tak taw nape.. so far.. sume minggu ni.. mcm so so je...

    BalasPadam
  7. haha...spt bese sgtlah setuju dgn ranking...ofcoz jozan first...haha..i kan fan jozan...tp yg x setuju nye jambu tu..hurm..sye rse nabil lg lwk kot..tp oke la...heheh....

    BalasPadam
  8. man tiap2 mggu cm jual ubt, amir pon same.. kuar je la.. huhu

    BalasPadam
  9. @Psychic Zero
    utk kesekian kali nyer...kita xsama dlm rangking mgu ni..hihi..ranking sy mcm ni

    1. sepah
    2. jozan
    3. jambu
    4. nabil

    nabil mmg agak mengecewakan smlm..tp, sy still peminat dia no. 1...hihi...

    memula masuk...dgn lagak dan suara ala2 conan...mmg best..tp, in the middle..lost...nak gelak...xnak gelak...nak gelak..xnak gelak...mcm xsmpi..punchline mcm nk msuk..xmsuk..nak msuk..xnak msuk...xtau lah..

    hope nabil xtdo trus...wake up..wake up nabil..!!hope next week dia boleh naik balik...

    hmmm..apa pun....sy tetap sokong n minat nabil...!!wlupun, persembahan smlm..agak mendukacitakan sy...huhu


    @Psychic zero
    ulasan agak pendek2 je eh mgu ni...hihi..well...mgu ke-5 ni..pd pendapat sy..agak membosankan lah...astro patut bagi task lah...every week tema bebas...dah jd bercelaru dah...may b xnak peserta rs terbeban..tp, sesekali..elok rs nya lau ada tema..pendapat sy jelah...hihi

    BalasPadam
  10. tertinggal sket..




    lawak nabil..still yg paling kreatif...banyak isi...n jln cerita da..cuma lawak nyer yg xsmpi..hihi..

    BalasPadam
  11. @Tanpa Nama #1
    Man setiap minggu semakin menurun... tak konsisten

    @demolina
    Tq... harap dapat enjoy Maharaja Lawak di blog sy...

    @Tanpa Nama #2
    Jozan dah confirm juara... antara no. 2 dan 3 je antara Nabil, Sepah dan Jambu

    @Tanpa Nama #3
    Ni suka Amir ke xsuka Amir heheheh

    @ahmad faezi
    Camana bro dah tgk semua? so mcm mana apa komen?

    @F.A.R.A.H
    Mmg idea Nabil creative cuma terlalu panjang dan dah jadik mcm lakonan drama, bukan lakonan pentas... mungkin dia kena bwk balik gayanya yg biasa, jadi diri sendiri iaitu Bang Bil...

    Pasal Jambu tu mungkin awk rasa xlawak sbb perbezaan umur kot, dan mamat khalid pun dah cakap lawak dia sesuai utk golongan 30-an ke atas. Diorg kena buat lawak yg lebih sesuai utk semua golongan peringkat umur lepas ni.

    @acigha eldora
    Hehehe Jozan fan mesti happy ngan ranking sy... Sy choose Jambu no. 3 atas dari Nabil sbb carta gelak Jambu lebih byk dari Nabil... Nabil sometimes byk silence crowd lawak dia penonton kat studio ramai xdapat tangkap kot (advanced sgt).

    @Tanpa Nama #4
    Man tu rasa dah kering idea... dia guna balik idea sama mcm Raja Lawak dulu... sbb b4 ni pun lawak dia byk ambik kat Internet. Lagipun gaya lawak dia lebih kepada berceramah...

    @ainndz
    Takpe terbalik Jozan dgn Sepah je huhuhuhu... Nabil nak kata mengecewakan tu mungkin xjugak sbb dia cuba kuar daripada kebiasaan bawak scene detektif cuma panjang sgt + dengan babak makcik kaunter tu rasa tak perlu kot.

    Ulasan pendek bukan apa, start dari minggu lepas saya cuba buat Live Review utk Maharaja Lawak ni, so sambil tgk TV sambil update, tu yg tulis sikit2 mana yg sempat ingat. Nanti bila sy dah tengok balik semua persembahan kat utube sy akan ulas balik dan tambah mana2 yg patut... So stay tune... :)

    BalasPadam
  12. aku sbnarnya mase tgk performance nabil bile die ckp die bleh solve dlm mase 1 hari tu, aku tringat J-drama pasal detektif yg quote die solve dlm 33 minit (masa tiap2 episode) tajuk drama 33 Minutes Detective. bengong gk drama tu.
    tu yg cm dpt feel gak la biler tgk perfomance nabil. pastu lak buat suara ala2 kartun dub ke melayu.
    haha.

    BalasPadam
  13. Sebenarnya lawak Nabil ada kekuatan. Beliau mengajuk semula watak Conan. Memandangkan kebanyakan penonton kurang menonton rancangan Conan, jadi mereka kurang jelas apa yang ingin disampaikan oleh Nabil.

    Cuba lihat ketika beliau mengajuk lagu Doraemon, semua orang gelak riuh rendah. Itu kerana mereka hampir semua pasti pernah menonton rancangan Doraemon.

    Rancangan Conan hanya 5, 6 tahun kebelakangan ini sahaja masuk Televisyen, berbeza dengan Doraemon. Rata-rata penonton masih sempat melihat Doraemon ketika mereka masih kanak-kanak.

    Pada aku, semua keadaan memainkan peranan yang penting. Sebagai penonton di Kaca Televisyen, apabila penonton tidak gelak, juri komen pun tak memuji, rakan sebelah yang sama2 menonton pun tak gelak, kita sendiri merasakan lawak tersebut kurang menjadi. Sebenarnya jika kita hanya menumpukan perhatian pada lawak tersebut sahaja, pasti kita akan nampak valuenya.

    Mungkin pemenang maharaja lawak yang dibuat oleh Astro kali ini bukan melahirkan seorang Maharaja, tetapi melahirkan beberapa Maharaja.

    BalasPadam
  14. jambu?
    tang mana lawaknya...

    BalasPadam
  15. Aku suke part zizan. Lawok sgt.

    BalasPadam
  16. smlm tgk Nabil ..dah no. 3 dah undian sms...come on lah peminat2 nabil..undi lah..undi lah...sy dah undi ML20 dah smlm...ingat2 xnak dah undi ML29..ingat nk undi ML3/5 je....tp, tgk nabil dah rangking ke 3....xsmpi ati..peminat2 nabil..sila lah undi..huhuhu

    BalasPadam
  17. SIARAN BERBAYAR YANG BANYAK IKLAN~ YANG LANGSUNG KURANG DARI DUA JAM JE~ MEMANG TAK PATUT~

    BalasPadam
  18. @nururu
    Betul nururu cuma tak ramai yg tgk katun dub melayu cam detektif conan so tak ramai yg boleh tangkap lawak yg cuba disampaikan oleh Nabil.

    @Tanpa Nama #5
    Sama seperti reply komen nururu di atas, cuma nak tambah mmg saya setuju ML ni dah melahirkan beberapa Maharaja di mana Jozan, Sepah, Nabil dan Jambu kira macam 4 big emperor...

    @Tanpa Nama #6
    Mungkin anda tak nampak lawaknya tapi org lain nampak... Sama cam Amir mungkin ada org yg tak nampak lawak dia tapi ada yg nampak.

    @akim
    Ye saya pun suka mmg lawok.

    @aiindz
    Wah mmg kipas susah mati Nabil ni hehehehe... Takpe undi Nabil banyak2 lagi chaiyok2

    @Tanpa Nama #7
    Sebenarnya bukan kurang dari 2 jam malah kurang dari 1 jam setengah. Kalau tgk AF masa dia 2 jam setengah, kalau peserta habis nyanyi awal sgt Astro drag masa dgn panggil penyanyi jemputan la, Aznil buat drama air mata nak lambat2kan masa la, macam2... Tapi ML ni mcm terkejar2, dgn AC selalu masuk awalnya... kalau boleh nak bagi cepat habis. Sepatutnya buat je la 2 jam, kalau ada byk masa lagi panggil la pelawak2 mana jadi jemputan buat lawak ke, usop wilcha ke... pandai2 la...

    BalasPadam
  19. jambu?..ntah nyer...x lawak la...kalo dah x suka, mmg x lawak, mcm amir, kalo org dah x suka, dia buat lawak mcm mana pon org x gelak...kena kutuk kat fb, siap ada yg tutup tv tu...kesian..apepon jozan paling best minggu ni..

    BalasPadam
  20. acigha eldora3 Mei 2011 6:14 PTG

    x thn tgk jozan ni...yg part mle2 2 zizan tiru sheheizy sam...jadik ghilerr...yg part last2 johan plak...hihihi..suke sgt dgn jozan!

    a'ah nk tau jgk jambu ni..part mne yg lwk...sye tgk aritu org yg kt finas tu bgai nk rak gelak...sye crik jgl mne yg lwk nye?tp pndpt msg2 kan..mb peminat jambu rse lwk kot...oke lah tu..btw...nabil lg best kot dr jambu...huhu..jozan 4eva~

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...