Selasa, 17 Mei 2011

Hacker Malaysia yg dah takde kerja

Salam, just nak share dgn korang yg ada satu group Hacker Malaysia yang diorang gelarkan sebagai RileksCrew... ni Facebook diorang, ni website diorang. Diorang ni punya la takde keje sampai ramai Fanpage selebriti Malaysia kena hack dgn diorang, antaranya adalah Linda Onn Fanpage dan juga selebriti kegemaran aku Heliza Helmi punya personal akaun Facebook dan syarikatnya HHP.
Betul2 takde kerja la diorang ni... just nak publisiti murahan je... gila glamer sungguh... Sama je cam Hackers2 Indonesia dulu... 2x5. Otak tu Allah bagi elok2 untuk kebaikan disalahguna ke arah kemudaratan. Habis dengan server yg hosting portal kerajaan http://www.pemandu.gov.my/gtpbm/rilekscrew/ pun kena hack. Berani betul diorang ni.
Aku harap sape2 yg dah jadik mangsa tu boleh laporkan ke pihak polis sambil2 tingkatkan lagi security akaun FB ke server ke, patch mana2 yg patut, tukar dan ketatkan password, tutup mana2 port yg tak pakai, kalau server organisasi/syarikat tu jgn lupa pasang  Firewall, IPS, IDS dan yg sewaktu dgnnya. Benda ni bagi aku sama bahayanya dengan kes orang baling2 asid kat orang perempuan, sbb boleh menjatuhkan maruah individu/negara malah silap hari bulan boleh hilang data2 dan maklumat2 yang penting kepada orang awam dan negara. So hackers... beware... jgn ingat korang boleh selamat buat kerja2 tak tentu hala ni, kat Malaysia ramai expert dalam cyber security yg boleh trace korang sampai lobang cacing.

13 ulasan:

  1. Ko kena faham. Diorang-diorang ni bukan tak nak buat kebaikan dengan ilmu yang diorang ada, tapi diorang sendiri tak cukup ilmu untuk buat kebaikan.

    Semua kerja-kerja hacking tu, script kiddies jer... Script tu memang bagi pilihan untuk wat jahat jer. Jadi untuk cari glamer, kerja2 tak berfaedah tu yang diorang buat.

    Mungkin diorang2 ni dah ada dekat 40 ke 50 tools hacking, pastu buat groups biar nampak hebat, pastu usik laman web orang lain. Padahal, ilmu hacking diorang mungkin baru tahap 4, tahap 5 jer. Takde la handal mana.

    Kasi CUCIOTAK basuh diorang sikit, baru diorang tahu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. eya ke?
      RileksCrew gna tools ?

      Padam
    2. mmg ah ta de keje.. mengangur je dkt rumah kowt.. kerajaan ta bagi keje.. habis da bosan2.. wat je la benda yg bole buat..

      Padam
  2. @Firdaus MMD
    Ko kan hackers ko balas balik kat bebudak mentah tu guna je skill programming VB dgn PHP ko

    BalasPadam
    Balasan
    1. buang masa je balas.. biar le pihak berkuasa yang ambil port

      Padam
  3. hahahahhahahaha

    BalasPadam
  4. Wah leader RileksCrew melawat blog aku... satu penghormatan hehehehe...

    BalasPadam
  5. wakakaka....takut la tu....

    BalasPadam
  6. jack iler ... hahaha ... nak tanya sama gak laa ... wow ... hacker ke ?

    BalasPadam
  7. mcm buto je admin

    BalasPadam
  8. kejar publisiti murahan ke sang penulis?

    BalasPadam
  9. Bro, apa kata korang hack akaun page murtad ni, http://www.facebook.com/MurtadsInMalaysiaAndSingapore

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...